Adomány a vajdasági polgárőröknek

2023.02.02

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával technikai eszközöket adott át Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a Vajdaságban működő polgárőr egyesületeknek.

Az OPSZ elnökének meghívására vajdasági és anyaországi polgárőrök találkoztak január 30-án, Szegeden, a Határrendészeti Kirendeltségen. A megbeszélésen a Vajdasági Polgár Egyesületeket az Óbecsei Szervezet elnöke, Pásztor István képviselte, aki tájékoztatta az anyaországi polgárőr vezetőket a vajdasági közigazgatási rendszer felépítéséről, feladatairól, illetve a tartományban tevékenykedő és szervezés alatt álló polgárőr egyesületekről.

Dr. Túrós András hozzászólásában a magyarországi polgárőrök jelenlegi helyzetét vázolta, illetve kérte a határon túli magyar vendégeket, hogy a rendelkezésükre álló lehetőségek függvényében, törekedjenek újabb polgárőr egyesületek létrehozására és működtetésére. Mint mondta, az OPSZ is minden tőle telhető segítséget megad a külhoni egyesületeknek, legyen az oktatási, szervezési, vagy technikai támogatás.

Ennek bizonyítékaként, az OPSZ elnöke technikai eszközöket adott a vajdasági egyesületeknek, amelyek így 2 laptoppal, 2 kézi reflektorral, valamint egy-egy éjjellátóval és keresőlámpával gazdagodtak.

Pásztor István megköszönte a magyar polgárőrség technikai segítségnyújtását és ígéretet tett arra, hogy a Vajdaságban, a nagyobb lélekszámú településeken személyesen is szorgalmazza az új polgárőr egyesületek létrehozását, egyben meghívta az OPSZ elnökét, hogy a tartományban közösen népszerűsítsék a polgárőrök tevékenységét.

Szöveg: B. Á.

Hírszerkesztő: Magyari Béla