ÁROKBA HAJTOTT AZ EMBERCSEMPÉSZ

2021.09.07

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei az ásotthalmi polgárőrökkel és a mezőőrökkel együttműködve elfogtak egy montenegrói állampolgárt, aki hét határsértőt próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani, de autójával árokba hajtott.

A rendőrség ügyeletére 2021. szeptember 6-án este érkezett bejelentés, hogy Ásotthalom külterületén az 55-ös számú főút 33 kilométerszelvényében egy szerb honosságú VW Passat típusú személygépkocsi az út melletti vízelvezető árokba hajtott.

A helyszínre érkező járőrök a gépkocsi mellett sértetlen állapotban a 45 éves sofőrt és további hét határsértőt találtak. A migránsok afgán és szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások a sofőrt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Forrás: police.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla