Átadták a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének irodáját

2020.07.29

Szegeden, a Határrendészeti kirendeltség Moszkvai krt-i objektumában került ünnepélyesen átadásra a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség irodája, július 29-én.

A rendezvény megnyitását követően köszöntötték a megjelent vendégek között Dr. Túrós Andrást az Országos Polgárőr Szövetség elnökét, Dakos József dandártábornokot, a Csongrád-Csanád megyei rendőrfőkapitányság vezetőjét, Dr. Mikecz Pétert a Csongrád-Csanád megyei kormányhivatal főigazgatóját, Gémes Lászlót a Csongrád- Csanád megyei közgyűlés elnökét és a katasztrófavédelem részéről Mészáros Zoltán ezredest.

Megjelent még a rendezvényen Szabó Zoltán OPSZ szakmai alelnök, Gyarmati Sándor az OPSZ Felügyelőbizottság elnökhelyettese és Dr. Fekecs Dénes az OPSZ Gazdasági és Pénzügyi elnökhelyettese, valamit a polgárőr egyesületek elnökei.


Elsőként Dakos József főkapitány köszöntötte a megjelenteket, elmondta, hogy Batiz István a megyei polgárőr szövetség elnöke kereste meg korábban azzal kapcsolatban, hogy a szövetség elhelyezési gondokkal küzd, melynek megoldásában a rendőrség segítségét kérte. E megkeresés eredményeként sikerült a szövetségnek a határrendészeti kirendeltség épületében iroda helyiségeket biztosítani. Beszédében kiemelte, hogy a polgárőrség a rendőrség kiemelkedő stratégiai partnere, mondhatni a tizedik szolgálati ága. Főkapitány úr, elmondta, hogy, ahogy arról a közel múltban szóló hírek is tanúskodnak, többek között Szegeden a Csillag téren is sikeresen működött együtt a rendőrség a polgárőrséggel és hatékonyan oldották meg a felmerült problémát. A belterületi szolgálatok mellett kiemelte, hogy határvédelem fontosságát, itt Röszke és Kiszsombor vonatkozásában beszélt arról, hogy a polgárőrök kiemelkedő segítséget nyújtanak a rendőrségnek a migrációval kapcsolatos feladatok ellátásában. A főkapitány megköszönte a vírushelyzetben tanúsított helytállást is és további jó egészségben eltöltött munkát kívánt a polgárőröknek.

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke beszédében elmondta, hogy az országban több helyen kapott már a polgárőrség helyiséget a rendőrség épületében s minőségi változásnak tekinti ezt az előrelépést a megye tekintetében is. Hangsúlyozta, hogy a polgárőrség a rendőrség leghűségesebb stratégiai partnere. A rendőrség folyamatosan anyagi és eszköztámogatást nyújt a szolgálatot ellátó polgárőr szervezetek részére. Az elnök beszélt arról is, hogy kiemelten fontos a közös munka és a közös fejlődés, mely országos szinten is jól látható. Köszöntője végén megköszönte a rendőrség segítségét és a polgárőrök munkáját.

Gémes László a Csongrád- Csanád megyei közgyűlés elnöke beszédében elmondta, hogy a megye közbiztonsága és a lakók közbiztonság érzete nem csak országos, de európai szinten is kimagasló. A közgyűlés elnökeként is úgy látja, hogy a rendőrség és a polgárőrség együttműködése gördülékeny és hatékony. Megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját és jó egészséget kívánt annak folytatásához.

Az ünnepség zárásaként Dakos József r. dandártábornok és Dr. Túrós András az OPSZ elnöke a nemzeti színű szalag átvágásával adták át a megyei szövetség iroda helyiségeit, melyet követően lehetőség nyílt körbejárni azokat.

Fotó: Magyari Béla

Hírszerkesztés: Horváth S András és Magyari Béla