Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztek Domaszéken, ahol a polgárőrség is koszorúzott

2024.03.15

"Ünnepet ül ma a magyar nemzet, ünnepel minden magyar szerte a világon. Szívünk fölött ott a nemzeti színű kokárda, lelkünket feszíti a büszkeség a márciusi ifjak Európa-, sőt világszerte ismert bátorsága miatt. Mert a magyarnak a március 15. olyan, mint bezárt rabnak a szabadulás pillanata, az éjszakában bolyongónak a hajnal első fénysugara. Ezen a napon mosolygott a magyar népre a szabadság, ezen a napon lettünk szabadok" – ismertette gondolait Sziráki Krisztián polgármester a tegnapi napon megtartott megemlékezésen, mely a Szabadság téren zajlott a Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Domaszéki Kincskereső Óvoda részvételével, és az 1848-49-es Szabadságharc Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület látványos bemutatójával.

A rendezvény programelemeit színesítették a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola növendékei is, akik versekkel, énekekkel és néptánc bemutatóval méltón és hűen idézték fel a szabadságharc eseményeit. A megemlékezést követően a téren felállított kopjafa koszorúzása következett, mely előtt a település vezetői és a helyi civil szervezetek képviselői hajtottak fejet.

A tisztelet és a hála jeléül a következők helyezték el az emlékezés virágait az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére felállított kopjafán:

Domaszék Nagyközségi Önkormányzat Domaszéki Ifjúsági Önkormányzat

Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Domaszéki Kincskereső Óvoda

Domaszéki Jázmin Nyugdíjas Klub

Domaszék Szebb Jövőjéért Közalapítvány

Domaszéki Polgárőrség

MATASZ Domaszéki Szervezete

Dél-Alföldi 56-os Vitézi Rend

Írás és fotó: Tombácz Zoltán

Hírszerkesztő: Magyari Béla