Az ópusztaszeri polgárőrök segítették a Mikulás munkáját

2023.12.07

Az ópusztaszeri polgárőrök segítettek kiosztani a mikulás csomagokat a rászoruló családoknak.

Mucsi Antal elnök elmondta, hogy a napokban felkereste a Fatima Ház Alapítvány Ópusztaszeren élő önkéntese Mihalik Hajnalka, hogy a polgárőrök segítenének-e a Mikulást és a csomagokat elvinni a rászoruló családokhoz. Persze azonnal vállalta a nemes feladatot.

2023. december 5-én elindult a járőrautó a Mikulással, és a sok összegyűjtött édességgel.

Nagyon jó érzés, és megható volt látni a gyerekek csillogó szemét és örömét, mikor meglátták a Mikulást - mondta a polgárőr elnök. Mindenhol verssel, vagy énekkel várták őket. De a Mikulás nem csak adott, hanem kapott is ajándékot, a gyerekek átadták neki a saját maguk által készített rajzokat.

Az egyik anyuka elmondása szerint, náluk már három napja készültek a gyerekek a Mikulás fogadására.

Szunyoghné Mihalik Hajnalka a Fatima Ház Alapítvány önkéntese elmondta, hogy nem csak ebben az ünnepi időszakban, hanem folyamatosan osztanak adományokat a rászoruló családoknak. A polgárőrök a továbbiakban is szeretnének partnerek lenni ebben a nemes feladatban.

Mucsi Antal véleménye szerint a támogatást egy kis feltételhez kellene kötni, mivel úgy látja, hogy miután megkapják a családok az adományt, nem változik semmi. A gyerek hazamegy az iskolából és egyből a TV elé ül, vagy a laptopot, telefont nézi. Kellene egy kis munkára nevelés számukra.

Tervei szerint a nyár folyamán minden családnak szeretne egy-egy zsák meszet adományozni, mivel legtöbb helyen erre is szükség lenne. A gyerekek bevonásával lehetne szebbé tenni a lakókörnyezetüket.

Szöveg és fotó: Erdélyi Jutka Járási sajtóreferens

Hírszerkesztő: Magyari Béla