Az Újszegedi Polgárőr Egyesületnek új elnöke van

2021.06.11

Nem régiben az Újszegedi polgárőrségnél tisztújító közgyűlést tartottak, ahol Guvat Zoltán elnök lemondott tisztségéről. A tagok új elnököt választottak Pintér Nóra személyében.

Pintér Nóra vagyok az Újszegedi Polgárőrség új elnöke. Kérem, engedjék meg, hogy pár szóban bemutatkozzam és ismertessem jövőbeni terveinket / elképzeléseinket mivel az elnök mellett az elnökség is megújult.

2002-ben születtem Szegeden. Az évszámból kiindulva valószínűleg én vagyok a legfiatalabb elnök nemcsak Csongrád-Csanád megyében, de alighanem az egész országban. Idén érettségiztem a Kőrösy József Közgazdasági Technikumban. Angol nyelvből középfokú B2- es nyelvvizsgával, (a családi vállalkozás miatt) vagyonőr igazolvánnyal valamint B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezem. Egyesületünk több olyan rendezvény lebonyolításában is részt vesz ahol a résztvevők különböző országokból érkeznek emiatt szintén nagyon fontos és elengedhetetlen a nyelvismeret, de csak sima járó szolgálat során is nemegyszer előfordult, hogy szükség volt az angol nyelvtudásra. A már korábban említett családi vállalkozás miatt rendezvénybiztosítási feladatok terén is rendelkezem gyakorlattal. Édesapám mellett igyekszem elsajátítani ezeket, hiszen Ő nagy tapasztalattal rendelkezik e területen és igyekszik tudását minél hatékonyabban megosztani velem. Szintén Édesapámnak van nagy szerepe abban, hogy megismerkedtem a Polgárőrséggel is.

Természetesen fiatal korom miatt voltak, akik ellenezték az elnökségi megválasztásomat, de szerencsére sokkal többen gondolták úgy, hogy egy fiatal, dinamikus, céltudatos vezető is lehetőséget kaphat az Egyesület élén. Intézkedéseink egyike volt, hogy az egyesület új arculatot kapott, amely többek közt a teljesség igénye nélkül az Egyesület logójának megújításában és a rendelkezésünkre álló gépjárművek egységes megjelenésében is megmutatkozik. A vezetőség javaslatommal egyetértve támogatta a gépjárművek nyomkövetővel való felszerelését. Ez fontos számunkra, hiszen így az esetlegesen kapott támogatásokról, amelyek a gépjárművek üzemeltetését hivatottak segíteni pontos kimutatást, elszámolást tudunk nyújtani.

Céljaink közt szerepel többek közt, hogy minél több fiatalt tudjunk bevonni az Egyesületbe, ezért már több középiskolával együttműködési szerződést kötöttünk. Nagyon fontos számunkra a lakosság biztonságérzetének növelése, ezért a lehetőségekhez mérten igyekszünk nemcsak este és éjszaka, hanem nappal is minél többet a közterületen járőrözni, jelen lenni. Létrehoztunk egy 24 órában hívható telefonvonalat, amely a lakossági észrevételeket, bejelentéseket fogadja, ezáltal is erősítve a lakosság és az Egyesület közötti kapcsolatot. Meg kell még említeni a karitatív események segítését, amelyre jó példa a Máltai Szeretetszolgálat által szervezett étel-és ruhaosztásokon való segítő részvételünk. Elkezdtük, és igyekszünk tovább erősíteni a kapcsolatot a Vízirendőrséggel. a közös szolgálatokon keresztül. Természetesen más egyesületekkel is törekszünk szoros, egymást segítő támogató kapcsolat kiépítésére.

Bízunk benne, hogy a kitűzött célokat, feladatokat minél hatékonyabban sikerül teljesíteni, nemcsak a lakosság, hanem a tagság irányában is.

Köszönöm, hogy bizalmat szavaztak nekem, és elolvasták a bemutatkozásunkat.

Szöveg és fotó: Pintér Nóra

Hír szerkesztő: Magyari Béla