Az ünnep sem pihenéssel telt Ruzsán

2023.03.16

A Rúzsai Polgárőr Egyesület tagjai szolgálatot láttak el az ünnep előtt és alatt, mert nagyobb migráns csoportok lepték el a település környékét.

Sajnos az élet ismételi önmagát! A tavalyi adatok, a helyzetek, szinte kezdenek megvalósulni. Március 13-án a délelőtti órában Ruzsa-Zákányszék között 14 fő marokkói állampolgár került feltartoztatásara.

Ezt követően a délutáni órákban a Csorvai erdőben tartózkodó nagyobb csoportról érkezett bejelentés. Hosszas keresést követően 2 fő szír és 1 szomáliai nő került a polgárőrök látókörébe.

Március 15-én reggeli órákban magukat afgán állampolgároknak mondó személyek (6 fő) került megállításra Üllés-Ruzsa közötti műút közelében.

Nem sok pihenő következett ugyan is a Bajai út és Ruzsa között található Csorvai erdőben ismételten szír csoportot fedeztünk fel.

Köszönet a rendőrségnek, a helyieknek, az Üllési és Ruzsai polgárőröknek és a mezőőröknek. Nem pihenéssel töltöttek az órákat, hanem közösen, együtt dolgoztunk.

A polgárőrség az elmúlt évben szerzett tapasztalatok birtokában, és az idei évben ismétlődő folyamatok kísérties hasonlósága miatt szükség lesz a tavalyi évben jól bevált, hatalmas rutin, helyismeretet szerző polgárőr társ szervezetekre. Jegyezte meg a Ruzsai Polgárőr Egyesület tagja.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla