Baleset történt Domaszék külterületén az 1-es dűlőúton

2021.11.12

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. november 11-én 17 óra 15 perc körül egy mikrobusz egy kanyarban felborult.

Varga Pál elnök elmondta, hogy "Domaszék külterületén személyi sérüléssel járó, közlekedési balesetről érkezett jelzés egyesületünkhöz. Polgárőreink azonnal a helyszínre siettek és a társhatóságok munkáját segítve helyszínbiztosítási és őrzési, valamit területzárási feladatokat láttak el."

Felborult egy illegális migránsokat szállító kisteherautó csütörtökön Domaszék külterületén. A baleset következtében több mint 20-an kerültek kórházba.

2021. november 11-én 17 óra 15 perc körül történt Domaszék külterületén, az 1-es dűlőben. A Ford Transit egy balra ívelő kanyarban árokba borult. A járműben 24 határsértő és a sofőr utazott. A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök a sérülteket a járműből kisegítették és azonnal riasztották a mentőket, valamint a tűzoltókat. Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül 14-en szír, kilencen szomáliai és egy fő palesztin állampolgárnak vallotta magát. Az öt gyermek, nyolc nő és 11 férfi azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni. A járművet egy magyar férfi vezette. A baleset következtében a mentők mindenkit kórházba szállítottak.
A sofőrt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene - őrizetbevétele mellett - embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás. Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el, írta a police.hu

Felborult egy illegális migránsokat szállító kisteherautó | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja (police.hu)

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla