Balesetek helyszínein segítettek a szegedi polgárőrök

2020.11.30

Több balesetnél is segítettek a helyszín biztosításában a szegedi egyesületek tagjai

Bordány irányából, Szeged felé közlekedett az a gépjármű november 29-én este, mely a Széksósi útra érve a kanyarban kisodródott és a gépjármű a tetejére érkezve ért földet. Közvetlenül a baleset pillanatában közlekedett arra a Makkosházi polgárőr egyesület tagja, aki az eseményt észlelve azonnal megállt segítséget nyújtani. A sofőr szerencsésen, pár karcolással megúszta a balesetet. A helyszínen lévő polgárőr, azonnal bejelentette a balesetet a Tevékenység Irányítási Központnak, akik a helyszínre irányították a szükséges egységeket- tájékoztatott Csőke Zsolt a Belváros-Móraváros egyesület elnöke.

Zsolt továbbá elmondta, hogy ő is és a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület szolgálatot ellátó tagjai is a helyszínre érkeztek, ahol jelzőőri feladatok ellátásával segítették a hatóságok munkáját.

Nem sokkal a fenti baleset után a három egyesület tagjai értesítést kaptak, miszerint az Algyői úton szintén baleset történt. A Makkosházi, Belvárosi és Tarjáni polgárőrök a helyszínre érkeztek, ahol kiderült, hogy gépjárművel elütöttek egy őzt. A polgárőrök értesítették a rendőrségi ügyeletet, akik a helyszín biztosításában kérték segítségüket a vadásztársaság munkatársainak kiérkezéséig. A rendőrséggel egyeztetve a sérült vadat az útról lehúzták, hogy a forgalmi akadályt megszűntessék.

A rendőrség megköszönte a kint lévő tagok segítségét, mind a két helyszínen.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Fotó: polgárőrség