Baleseteknél segítettek a szegedi polgárőrök

2020.03.15

Mozgalmas szolgálatban volt részük a szegedi polgárőröknek, 14-én szombat este. Két balesetnél is segítették a rendőrség munkáját.

A Szeged- Belváros és Móraváros Polgárőr Egyesület és a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület tagjai délután négytől kezdték szolgálatukat a szegedi rendőrkapitányságon tartott eligazítással, majd a Szent Gellért Fórumhoz mentek, ahol zárt kapuk mögött zajlott a mérkőzés. A polgárőrök a bejáratok biztosításában nyújtottak segítséget. A szurkolók egy csoportja a töltés oldalról próbált szurkolni a csapatoknak, melynek során a töltés oldalát meggyújtották. A kis kiterjedésű tűz eloltása gyorsan megtörtént a szurkolókat rendre utasították.

A meccs a végéhez közeledett, amikor a szolgálatban lévő polgárőrök értesítést kaptak, hogy a Huszár Mátyás rakparton egy autó a vízbe hajtott. A Belvárosi egyesület tagjai érkeztek elsőnek a helyszínre, a polgárőrök közül, akkor érkezett a következő értesítés, mely szerint az Árkádnál balesetet szenvedett, az a megkülönböztető jelzéseit használó tűzoltó autó, mely a rakpartra igyekezett. A Belvárosi és Tarjáni polgárőrök az Árkádnál és a rakparton is segítették a rendőrség munkáját, jelzőőri tevékenység ellátásával. A későbbiek során a Makkosházi Polgárőr Egyesület és az Alsóvárosi Közhasznú Polgárőr Egyesület tagjai is megérkeztek a helyszínekre.

Csőke Zsolt a Belvárosi egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy 18:40 körül kapták az értesítést, miszerint baleset történt a rakparton. Értesítették a Tarjáni egyesület tagjai is. A rakpartra érkezést követően szóltak neki, hogy segítségre lenne szükség az Árkádnál történt balesetnél is. Elnök úr elmondta, hogy az Árkádnál a forgalom terelésében, utcák lezárásával tudták segíteni a rendőrök munkáját. A rakparton, egy ideig fél pályán engedték a forgalmat, majd a roncs kiemelésénél a rakpart teljes lezárásra került, ezek lebonyolításában kérték a polgárőrök segítségét.

A részleges és teljes útzárnál az önkéntesek EDR készülékeik segítségével tartották a kapcsolatot, ezeken tudtak kommunikálni a tevékenység irányítási központ ügyeleteseivel is.

A rendőrség és a katasztrófavédelem megköszönte a polgárőrök segítségnyújtását.

Írás: Horváth S. András

Fotó: Polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla