BIZTONSÁGOS TANÉVKEZDÉS CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN

2022.09.02

Megkezdődött az új tanév. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és partnerei közös sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet az időszak veszélyeire.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőrszervezetek Szövetségének polgárőreivel együttműködve folyamatosan jelen vannak a megye iskoláinak környékén, hogy a diákokat segítsék a következő hetekben - hangzott el a 2022. szeptember 1-jén tartott sajtótájékoztatón. A szakemberek az intézményekben is jelen vannak, a bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársak előadásokon beszélgetnek az ilyenkor jelentkező problémákról, mint például a vagyonvédelem, a drogprevenció vagy a gyermekek közti bántalmazás. A megye több iskolájában már iskolaőrök is segítik a munkát. A megelőzés rendkívül fontos, ezért kiemelt feladat, hogy a fiatalok minél kisebb korban találkozzanak a közlekedés különböző szintű ismeretével. Így a főkapitányság által indított Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra program egyre népszerűbb a Szegedi Tankerület oktatási intézményekben. A kisiskolásoknak indult komplex tudásanyagot feldolgozó képzés idén már 35 iskolában indul el és csaknem 5500 tanulót oktatnak majd a biztonságos közlekedésre. A sajtótájékoztatón bemutatták azt a két kisfilmet is, melyet a főkapitányság szakmai irányítása mellett a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat készíttetett, és melyek fókuszában szintén a balesetek megelőzése áll.

Az együttműködők közösen hangsúlyozták a megelőzés, és a szeptember elejei időszakban a gyermekekre való odafigyelés fontosságát.

Forrás: police.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla