Búcsú biztosítása és segítségnyújtás Domaszéken

2020.09.15

A Domaszéken megrendezett búcsút biztosították a polgárőrök, később egy bajba jutott autóson segítettek

Varga Pál, a Domaszéki Polgárőr Egyesület elnöke, telefonon adott tájékoztatást arról, hogy a múlt hétvégén, a Domaszéken megrendezésre kerülő búcsú biztonságos lebonyolításában vettek részt. A szolgált során gyalogos járőrszolgálatot láttak el a rendezvény területén és az oda érkező járművekre is vigyáztak. Az elnök elmondta továbbá, hogy lehetőség szerint minden ilyen és hasonló rendezvényen részt vesznek a jövőben is, hogy ezzel is elősegítség a biztonságos szórakozást.

Arról is tájékoztatást kaptunk, hogy a hétvégi szolgálatot követően, közterületi járőrszolgálat ellátás során az egyesület tagjai, az 55-ös főúton, egy, az úton álló autóra lettek figyelmesek. Kiderült, hogy a jármű műszaki hiba miatt állt meg, az önkéntesek segítettek a gépjárművet letolni a főútról, ezzel megelőzve az esetleges balesetet. Segítettek a jármű tulajdonosának abban is, hogy autóját szerelőhöz szállítsák.

Varga Pál elmondta, hogy nyitott szemmel járnak szolgálataik során és segítséget nyújtanak a településen élőknek a továbbiakban is.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Fotó: polgárőrség