Civil Véradó Hetet tartanak Csongrádban

2024.02.01

Február közepén tizedik alkalommal rendezik meg a Civil Véradó Hetet a vármegyében. Az esemény fővédnöke, Batíz István, a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.

Batiz István felkéréskor elmondta, óriási megtiszteltetés a számára, hogy ő kapta meg ezt a címet. A vármegye egyik legnagyobb civil szervezete a polgárőröké, hiszen 62 településen működnek, összesen több mint 1700 taggal.

A Civilek Napja alkalmából egyébként a makói önkormányzat 10 ezer darab hagymatikumi belépőjegyet adott át a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezetének, hogy szétossza a véradók között.

Farkas Éva Erzsébet polgármester a köszöntőjében kiemelte: nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy különféle módon támogassák a civil szervezeteket. A belépőjegyek összértéke eléri az 50 millió forintot, tavaly pedig 30 milliót osztottak szét az egyesületek, klubok között.

Sasvári Krisztinát, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád vármegyei igazgatójától megtudtuk: amióta megnyitott a Hagymatikum, rendszeresen támogatják őket. A 10 ezer darab belépő most még értékesebb, hiszen ezzel igénybe tudják majd venni a véradók a március végén nyíló új részleget is.

Forrás: promenad24.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla