Csak kedd nappal, 144 határsértő feltartóztatásában segédkeztek a polgárőrök

2022.06.07

A polgárőrök nem csak a rendőrség és a határrendészet munkatársait segítik a déli határon, hanem egymást is. Napról napra bebizonyosodik, hogy a déli határon a felderítési és biztosítási feladatokban egyaránt szükség van az ország belsejéből érkezett polgárőrök segítségére.

Sárközi László polgárőr egyesületi elnök elmondta, hogy a június 7-i megerősített szolgálat is bizonyíték erre, hiszen a Mórahalom Városi Önkormányzat rendészei, valamint a mórahalmi, a miskolci és a kazincbarcikai polgárőrség tagjai, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztály járőreivel láttak el megerősített nappali határvédelmi szolgálatot, amely során 144 migráns felderítésében és feltartóztatásában, valamint helyszínbiztosítási feladatokban vettek részt.

A migrációs nyomás nem enyhül, a most feltartóztatott személyek - hasonlóan az elmúlt napokban tapasztaltakhoz - török, szír, afgán, tunéziai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A június 7-i megerősített szolgálat végén a rendőrség munkatársai megköszönték a polgárőröknek az eredményes közös munkát,-tette hozzá az elnök.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla