Csapatépítő program és megemlékezés biztosítása Mórahalmon

2021.11.01

Forralt bor és kenyérlángos illata lengte be szombaton Mórahalom központját a 6. Forraltborfőző verseny és a 7. Homokháti szakajtó rendezvényen.

A helyi polgárőrség kivételesen nem a rendezvény zavartalan biztosításában vett részt, hanem indult a forraltborfőző-versenyen.

Polgárőrség számára fontos, hogy a lakossággal közvetlenül, kötetlenül tudja tartani a kapcsolatot és erre ez a rendezvény remek lehetőséget adott, de csapatépítő programnak is kivalló volt.

A forraltbor főzőverseny során nyolc csapat mérte össze tudását, kreativitását és kísérletezőkedvét. A polgárőrök, az önkéntes tűzoltók, a néptáncosok, egy komplett utca közösség, sőt még a helyi óvó nénik is beneveztek a megmérettetésre, ahol korántsem a helyezés, sokkal inkább a közösségi együttlét, a baráti beszélgetések öröme volt a főnyeremény mindenki számára.

Vasárnap és hétfőn kiemelt létszámmal láttak el szolgálatot a polgárőrök a temetőben és környékén.

Mindenszentek ünnepén hétfőn 10 órakor kezdődött a Szentmise a temetőben, majd ezt követően a sírszentelések voltak. Ezután a plébános megköszönte a részvételt, külön kiemelte; Köszönöm a Móra-Net, a Móraép, a Polgárőrök, a Plébániái Tanácsosok, az asszisztencia és a ministránsok segítségét.

16 órától az I. Országos Mindenszenteki Mécsesgyújtás került megtartásra mórahalmi temetőben.

A megemlékezés ideje alatt esemény nem történt.

(Szöveg és fotó Sárközi László)

Hírszerkesztő: Magyari Béla