Csengelén karitatív szolgálattal is segítik az időseket

2020.04.25

A Csengelei polgárőrök a koronavírus-járvány ideje alatt az időseket is segítik a járványhelyzetben. Élelmiszereket, gyógyszereket vesznek és az ügyintézésben is segítenek és még karitatív munkát is végeznek. Ez mellett sokat kint vannak az utcákon, és a tanyavilágban.

Bangó Péter az egyesület elnöke, aki egyben járási koordinátor is, elmondta, hogy a polgármester úrral való egyeztetés után, a következő feladatokat végezzük: az élelmiszerüzletek, és a közterületek kijárási korlátozását ellenőrizzük a benne foglaltak szabályok betartásával. Figyelemmel kísérjük, hogy a megadott időpontban csak a 65 év feletti állampolgárok mehetnek be az üzletekbe. Az a tapasztalat, hogy az üzletekben dolgozó személyek szerint nem történt időkorlát sértés, többé-kevésbé mindenki betartja a szabályokat.

A karitatív szolgálat keretében gyógyszerkiváltás, bolti vásárlás, ivóvízszállítás történik. Igazság szerint ez már egy régebbi gyakorlat, hiszen korábban is szállítottunk kérésre élelmiszereket és gyógyszereket, - tette hozzá az elnök

Tisztelt lakosság, kéréseikkel nyugodtan forduljanak továbbra is bizalommal a Polgárőrséghez! - hangsúlyozta Bangó Péter elnök.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla