Csongrád járási körkép a polgárőrök tevékenységéről

2021.03.02

A Csongrádi járásban megtalálható polgárőr egyesületeket megkérdeztük, hogy vajon milyen tevékenységeket végeznek hétköznapjaik során a veszélyhelyzet időszakában.

A Csanyteleki Polgárőr Egyesület képviseletében Bernát Jánostól megtudtuk, hogy a helyi polgárőrök járőrözéssel teljesítenek szolgálatot, s ezzel segítik a közbiztonság fenntartását és a kijárási tilalom betartását. Sőt, a közelmúltban, egy kigyulladt házat észleltek a polgárőrök, s a rendőrséggel közösen oltani kezdték a rendelkezésükre álló poroltókkal.

Csongrád város kül- és belterületein történő járőrözéssel, egyúttal a rendőrséggel közösen kivitelezett Tanya program keretein belül látogatják a tanyán élő lakosokat a Tisza-Táj Polgárőr Egyesület polgárőrei - tájékoztatott az egyesület elnöke Petrity Rudolf.

Tömörkényi Polgárőr Egyesület is járőrözéssel teljesít szolgálatot, számolt be róla az egyesület elnöke, Góg István.

Rendszeres, környékbeli járőrözéssel tölti napjait a Felgyői Polgárőr Egyesület, továbbá a rendkívüli helyzetre való tekintettel segítséget nyújtanak az idős lakosság részére: nemcsak a bevásárlásban, hanem az orvoshoz való eljutásban is segítenek.

Folyamatosan látogatják a tanyavilágban élő lakosokat a rendőrséggel közösen teljesített szolgálat részeként Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület polgárőrei. Egyúttal ők is járőröznek a városban, valamint 65 évnél idősebb polgárőr tagjaikra kiemelten figyelnek, tudtuk meg Herczeg Zoltánné polgárőrtől.

Fotó: polgárőrség

Írás: Petrity Rebeka Csongrád Járás polgárőr sajtóreferens

Hírszerkesztő: Magyari Béla