Egy kisbusz égett Mórahalmon

2021.08.21

Szolgálaton kívüli polgárőrök intézkedtek az elsők között.


Oláh Krisztin, Ábrahám Judit és Kovács Dávidné a mórahalmi polgárőség tagjai szolgálaton kívül arra lettek figyelmesek, hogy a Móradomb körúton egy kisbuszból emberek ugrálnak ki, és a következő pillanapban pedig fekete füst száll fel.

Tudták, hogy baj van, ezért gyorsan a kisbusz közelébe mentek és megtették az elsődleges intézkedéseket. Szerencsére mindenki kitudott szállni a buszból ezért a társzervek kiérkezéséig biztosították a helyszínt. Rendőrség a helyszínbiztosítási feladatokat átvette. Ekkor volt lehetőségük a polgárőröknek értesíteni az egyesület elnökét, akit nem értek el telefonon. Tudták, hogy ez jót jelent, mert az elnök úr az önkéntes tűzoltóknál sofőr beosztásban van, és sejtették, hogy már tartanak a helyszínre.

A Mórahalom Városi Önkéntes Tűzoltók kezdték meg az oltást. Keresettől 200 méterre volt az első tűzcsap. Víz táplálását tömlők telepítésével oldottak meg az önkéntes tűzoltók.

Ebben a munkálatokban is segítettek a polgárőr lányok.

Rendkívüli eseménynél személyi sérülés nem történt az anyagi kár viszont jelentős.

Egyesület elnöke hozzátette, hogy minden évben 2-3 alkalommal az önkéntes tűzoltókkal gyakorolnak a polgárőrök, felkészülve a váratlan eseményekre. Oktatások, továbbképzések most meghozták az eredményt, hiszen a polgárőrök tudtak segíteni a tűzoltóknak a víz táplálásánál és egyéb biztosítási feladatoknál.

Fotó: polgárőrség

Hír szerkesztő: Magyari Béla