Egy mozgalmas éjszakán vannak túl a polgárőrök

2022.05.15

Az üllési és a domaszéki polgárőrök, akik az OPSZ Határvédelmi Tagozata tagjai, május 13-án estétől másnap reggelig folyamatos, 12 órás szolgálatellátással vettek részt a déli határszakasz mélységi ellenőrzésében, a rendőrökkel együttműködve.

Az esti szolgálat máris egy helyszínbiztosítással kezdődött az Üllési Polgárőr Egyesület tagjainak.

Ruzsa belterületén történt súlyos sérüléses balesethez kértek segítséget. Az Országos Mentőszolgálat helyszínen lévő egységeinek biztonságos munkavégzéséhez, majd a rendőrség baleseti helyszínelőinek segítettek a teljes út zár és a forgalom terelés fent tartásával, mondta el Megyeri Árpád az Üllési PE elnöke.

Ezt követően először Ásotthalom és Öttömös területén tartóztattak fel 23 fő magát afgánnak valló személyt, majd Ruzsa belterületén 17 fő szintén afgán személyt.

Miközben az üllésiek a mélységben segítették a rendőrség munkáját, a Domaszéki Polgárőr Egyesület tagjai 10 fő migránst tartottak vissza és adtak át a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársainak, akikkel közös szolgálatot láttak el.

A rendőrség munkatársai a hazánkban illegálisan tartózkodó személyekkel szemben a hatályos jogszabályok szerint jártak el.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla