Egyeztető fórum volt Árpádhalmon

2019.03.28

A XIX. Csongrád Megyei Polgárőr Nap és Árpádhalmi Falunap és Csörögesütő Fesztivál programjait egyeztették a megyei szövetség szervező bizottsága és az Árpádhalmi önkormányzat megjelent képviselői és a helyi polgárőr egyesület vezetője március 28-án a polgármesteri hivatalban.


Szarka Attila polgármester úr és Batiz István elnök úr által kezdeményezésére, immár harmadik alkalommal ült össze egyeztető fórumra a szervező bizottság. Mindenki próbálta előtérbe állítani a saját elképzeléseit, polgármester úr a helyi sajátosságokat, igényeket, lehetőségeket, próbálta felvázolni, elnök úr pedig az előző évek pozitív és negatív tapasztalatait mondta el.

Tóth Zoltánné a pénzügyi lehetőségekről adott tájékoztatást. Az elképzelések természetesen kezdetben nem mindig voltak egyezőek, de a beszélgetések után kialakult egy közös programtervezet, amit még egy kicsit csiszolni, pontosítani kell és indulhat a 2019. évi Megyei Polgárőr nap.

Gilinger István a Szentesi Polgárőr Egyesületi elnöke felajánlotta segítségét az előkészületekben és természetesen a polgárőr napon is. Mint elmondta évek óta részt vesz egymás rendezvényein a két település és természetes, hogy most is elsőként ajánlja fel a segítséget. Természetesen még nagyon sok munka áll Árpádhalom Község Önkormányzata és a Polgárőr Szervezet előtt és további megbeszélésre is szükség lesz még.

Polgármester úr szándéka, hogy felkeressen minden egyesületet a megyében, hiszen ez a nap a polgárőrökről kell, hogy szóljon. Szeretné ha ez egy igazi polgárőr családi nap lenne ez.

A megyei polgárőrnap és csöröge fesztivál időpontja: 2019. július 20.

Helyszín: Árpádhalom, Károlyi kastély

Program előzetes:

8 - 9-ig érkezés, regisztráció

Rendezvény tervezett megnyitása 9,00 - kor megnyitja Szarka Attila polgármester és Batiz István megyei elnök

9:30-tól Járőrverseny nevezés 5 fős csapatokkal. (Lövészet,polgárőr totó, kézigránát dobás, KRESZ teszt, erősségi verseny,

10:30 Családi vetélkedő nevezés 3 fős csapatokkal. (Ügyességi,vicces versenyek a színpadon és a gumipályán)

11:00-12:00 Kutyás bemutató, kommandós bemutató, katonai bemutató

Aki a főzőversenyen szeretne részt venni, reggel időben érkezzen, a kész étel leadási ideje a zsűri részére legkésőbb 12:00-ig. Lehet saját hozott alapanyagból illetve marhahúsból készíteni az ételt, amit 1000 Ft/ kg-os áron tud az Önkormányzat biztosítani, amennyiben azt előre jelzi az egyesület.

Igényeket az Árpádhalmi Polgárőr Egyesület elnök asszonyának lehet leadni Szentiné Kovács Beáta Telefon: +36203189129 Email:polgarorseg@arpadhalom.hu

13:00-14:00 Rendőrségi és Lovas polgárőr bemutató

14,00 Ünnepi köszöntő, elismerések és a verseny díjainak átadására kerül sor.

16:00-kor állófogadás a VIP vendégeknek.

Egész nap családi programokkal tarkított rendezvényeken vehetnek részt a településre látogatók.

Fotó és Forrás: Magyari Béla