Együttműködik a polgárőrség és a múzeum Szentesen

2021.10.19

Együttműködési szerződést kötött a Koszta József Múzeum és a Szentesi Polgárőr Egyesület. A polgárőrök ezentúl biztosítják a múzeum rendezvényeit, cserébe pedig ingyenesen látogathatják majd a kiállításokat.

- Egy mai vidéki múzeumnak célja, feladata és küldetése, hogy növelje a társadalmi beágyazottságát, hogy minél több leendő látogatóval fel tudja venni a kapcsolatot. A polgárőrök vállalták, hogy ellátják a múzeum és a Péter Pál Polgárház rendezvényein a rend őrzését, a zavartalan lebonyolítást, a résztvevők személyi és vagyonbiztonságának védelmét. Mi pedig hálánk jeléül ingyenesen bérbe adjuk a polgárház udvarát az egyesület rendezvényeinek lebonyolítására, valamint a polgárőrök ingyenesen látogathatják a kiállításainkat és tárlatvezetéseket is tartunk a tagok számára - magyarázta Farkas László múzeumigazgató.

Farkas László múzeumigazgató és Faragó János, a polgárőr egyesület elnöke írták alá a megállapodást. Fotó: Majzik Attila
Farkas László múzeumigazgató és Faragó János, a polgárőr egyesület elnöke írták alá a megállapodást. Fotó: Majzik Attila

Az együttműködési dokumentum aláírásán Faragó János, az egyesület elnöke azt emelte ki, hogy van már több ilyen szerződésük is, de ez a mostani az első, amelyet kulturális intézménnyel kötöttek.

- Örömmel fogadtuk a felkérést, köszönjük, hogy a múzeum megbízik bennünk és ilyen feladatot bízott ránk. Más szervezettel is együttműködünk, de ez az első, hogy egy kulturális intézménnyel, ezért ezen megállapodás aláírása egy különleges esemény az egyesület életében - fogalmazott a polgárőrök elnöke.

Forrás: délmagyar.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla