ÉLETET MENTETT AZ ÖSSZEFOGÁS

2021.02.08

Idős nő eltűnését jelentették a rendőrségi segélyhívó számon vasárnap délelőtt. Az ásotthalmi asszony keresését a rendőrök, a katonák, a polgárőrök, a mezőőrök és a vadászok közös erővel kezdték meg, majd néhány óra múlva épségben megtalálták.

Keresésben résztvevő polgárőrök
Keresésben résztvevő polgárőrök

A rendőrségre 2021. február 7-én valamivel 10 óra előtt érkezett bejelentés arról, hogy az idős asszony elment lakhelyéről és az ásotthalmi erdőben feltehetőleg eltévedt.
A Szegedi Rendőrkapitányság erői haladéktalanul a helyszínre vonultak. A katonákkal együttműködve, bevonták a kutatásba a pusztamérgesi, öttömösi, mórahalmi, ruzsai, zákányszéki és ásotthalmi polgárőröket, felvették a kapcsolatot a térség vadásztársaságaival és mezőőreivel, valamint helikoptert is kértek a helyszínre. A kutatás során végül valamivel 12 óra után egy állampolgári bejelentést ellenőriztek, mely szerint látni vélték az eltűntet az 55-ös főút 36-os kilométer szelvényénél, a főút melletti erdőben. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol meg is találták a nőt. Az idős asszony addigra teljesen legyengült és csaknem kihűlt.
A rendőrök a mentők kiérkezéséig melegítő fóliába burkolták, valamint beültették a fűtött rendőrautóba az idős személyt, akit a mentők végül kórházba szállítottak.

Forrás: police.hu

Fotó: Ásotthalmi polgárőrség

Hír szerkesztő: Magyari Béla