Életmentő Érdemérem kitüntetést kaptak

2020.04.22

2020. április 21-én, az OPSZ központi irodájában "Életmentő Érdemérem" kitüntetést vehetett át két Csongrád megyei polgárőr.


Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a szervezet központi irodájában fogadta azt a két életmentőt, akik március 30-án szolgálatteljesítés közben egy középkorú hölgy életét mentették meg. Az OPSZ elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének nevében köszönetét és elismerését fejezte ki a polgárőrök teljesítménye iránt.
Nemrégiben számoltunk be arról, hogy egy középkorú hölgy Pusztamérgesen, öngyilkosságot akart elkövetni és életveszélyesen megsebesítette magát. Jakus István a helyi egyesület elnöke és Papp Antal polgárőr közösen teljesítettek szolgálatot, amikor telefonon értesítést kaptak, hogy a középkorú hölgy eltűnt. A polgárőrök rövid keresés után életveszélyes, vérző állapotban találták meg a település temetőjében, akik a mentő és a rendőrség kiérkezéséig ellátták a vérző asszonyt, a mentődiszpécser telefonos tanácsai alapján.
A hölgy az eset óta sokkal jobban van, a kórházból is hazaengedték. A polgárőrök elmondták, hogy telefonon beszéltek a hölggyel, aki megköszönte, hogy megmentették az életét.
Az ünnepélyes átadásra a díjazottakat elkisérte Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke is.

Forrás: opsz.hu