Elismerés Szentes Város Önkormányzatától

2024.01.26

Idén először január 25-én tartott testületi-ülést Szentes Város Önkormányzata, ahol a napirendi pontok előtt elismeréseket adtak át.

Faragó János a Szentes Polgárőr Egyesület elnöke 2021 májusi megválasztása óta 2021 novemberében Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát kapta. Majd 2022 júliusában Határvadász szolgálat ellátása kapcsán elismerést vehetett át. Legutóbb pedig 2023 decemberében Polgárőr mozgalomban végzett kiemelkedő tevékenységéért részesült elismerésben Dr. Túrós András Országos Polgárőr Egyesület elnökétől.

Ennek kapcsán a testületi ülésen ajándékcsomaggal köszönte meg Faragó János elnök és a Szentes Polgárőr Egyesület munkáját a Város és az Önkormányzat nevében Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

A polgármester elmondta, "hogy nagyban hagyatkozunk hosszú-hosszú évek óta a Szentes Polgárőr Egyesület munkájára minden fajta önkormányzati vagy civil, illetve állami rendezvényeken. Számíthatunk rájuk amikor a forgalmat kell irányítani, élet vagy vagyon biztonságra kell vigyázni, de az elmúlt időszakban a magyar határrendészetben is végeznek munkát. Úgy gondolom, hogy hálával tartozunk azért az önkéntes felelősségteljes munkáért, amit az Országos Polgárőr Szövetség tagjai, de a Szentes Polgárőr Egyesület munkatársai és tagjai végeznek városunkban."

Fotó, szöveg: ifj. Faragó János - Szentes Járás polgárőr sajtóreferense

Hírszerkesztő: Magyari Béla