Elnökségi ülés volt a megyei szövetségnél

2019.03.26

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöksége a munkatervnek megfelelően tartotta az elnökségi ülését március 25-én a szövetség irodahelyiségében. Megtárgyalták és egyhangú szavazással elfogadták a napirendi pontokat.


Batiz István megyei elnök által vezetett elnökségi ülésen, megtárgyalták a napirendi pontok szerint az előterjesztéseket.

Először az alapszabály módosítási javaslatait, Szemesi Szilveszter titkár előterjesztésében. A módosítási javaslat még átdolgozásra szorul és elnapolták a döntést.

Ezután a SZMSZ került megtárgyalásra, amelyet a kijelölt bizottság nevében Petrity Rudolf mb. szakmai alelnök terjesztett az elnökség elé. Eben az esetben is későbbi elnökségi ülésen várható döntés.

Az április 27-én megtartandó megyei közgyűlés szervezési feladatai került meghatározásra az elnök előterjesztésében. A közgyűlés a kormányhivatal éttermében kerül megtartásra. A közgyűlési megbízó levelek kerülnek kiküldésre az egyesületeknek, a küldöttek részére. Ezután az elnök ismertette a közgyűlés levezetési tervét az elnökséggel, amelyet jóvá is hagytak.

Szó volt még az április 12-én megtartandó OPSZ küldött közgyűlésre történő küldöttek utazásáról is, amely Budapesten kerül megrendezésre.

Ezután a húsvéti ünnepek biztosítási feladatait beszélték meg és a szakmai alelnök kapott felkérést, készítsen az ünnepek idejére feladat ajánlót, az egyesületek részére.

Az ifjúsági polgárőrök toborzásával kapcsolatos gyakorlati kivitelezéséhez "szórólap" elkészítésére, bemutatására kapott felkérést a szakmai alelnök.

A titkár tartott tájékoztatót a rendőrséggel történő közös szolgálatok teljesítéséről Szeged és térsége vonatkozásában.

Mint már beszámoltunk róla, a Csongrád Megyei Polgárőr Nap. 2019. Július 20-án kerül megrendezésre Árpádhalmon.

Pőcze Levente elnökhelyettes beszámolt a megyei polgárőrnap előkészítéséről, majd megtárgyalták és egyeztették a szervezéssel kapcsolatban elvégzendő feladatokat is. Az ideiglenes szervező bizottságot az Árpádhalmi polgármester meghívta egy programegyeztető értekezletre, Árpádhalomra.

Az egyebekben az elnök tartott tájékoztatót ahol elhangzott, hogy az Országos Polgárőr Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megrendezik a II. Országos Ifjú Polgárőr Közlekedésbiztonsági Vetélkedőt május 4-én a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Park területén (1043 Budapest, Berda József út 15). A vetélkedőn a résztvevő ifjú polgárőröknek közösen kell majd különböző, a szabályos közlekedéssel, járműismerettel és KRESZ ismeretekkel kapcsolatos feladatokat megoldaniuk.

A megyéből is szeretnének csapatot küldeni, amelynek szervezési munkálataira a szakmai alelnök kapott felkérést.

Egy igen jó hangulatú, konstruktív értekezlet volt - mondta az ülés zárásaként Batiz István elnök.

Fotó és forrás Magyari Béla