Elnökségi ülést tartott a megyei szövetség

2022.02.02

Február 1-én, a Határrendészeti Kirendeltség Szegedi objektumában került megtartásra a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökségi ülése.

Batiz István elnök köszöntötte a megjelent elnökség tagjait, és a rendőrség közlekedésrendészet munkatársát, Varga Pált. Ezt követően javaslatot tett a jegyzőkönyvvezető és a hitelesítők személyére, melyet az elnökség egyhangúan elfogadott. Ismertette a napirendi pontokat, melyek a következők voltak,- OPSZ elnökségi ülésen elhangzottakról tájékoztatás, a megyei Szövetség likviditása helyzete, a megyei szövetség 2022. I. félévi munkaterve, a 2021. II. félévi egyesületi elszámolások alakulása, és az OPSZ elszámolás helyzete, a 2021. éves statisztika jelentés helyzete, adatok, problémák, a Szervezeti és Működési Szabályzat áttekintése, javaslatok, egységes szerkezet kialakítása, az előzetes megyei oktatási programtervezet összeállítása javaslatra, figyelemmel az OPSZ képzési tervére, a "Magyar Falu 100-as" Biztonsági programhoz történő csatlakozásról tájékoztató, az egyebek szóbeli tájékoztatása: elnökségi tagok. (iroda berendezése, alkalmazottak tevékenységi köre, gépkocsi-átcsoportosítások, polgárőr megerősítő erők fogadása, EDR rádiók kiosztásának felülvizsgálata, decemberi jutalmazások tapasztalatai, Röszke OPSZ elnöki látogatás stb.)

Batiz István elnök tájékoztatta az elnökséget az OPSZ elnökségi ülésen történtekről, kiemelte, hogy az idei költségvetést véglegesen a Küldöttgyűlésnek kell jóváhagynia. A küldöttgyűlés 2022 május 14-én lesz Budapesten. Az OPSZ az idén 1 milliárd 250 millió forint állami támogatásban részesül, amelyből várhatóan a megyei szövetség 35 millió forint támogatásra számíthat. Kiemelt feladat lesz idén a Polgárőrség hamarosan elinduló biztonsági programja, a "Magyar Falu 100". Az Országos Polgárőr Napot idén a tervek szerint, június 25-én, Bács-Kiskun megyében előzetes terv szerint rendezik meg, Dunapatajon. Elfogadták az új kommunikációs szabályzatot is, és szó volt a Motoros Tagozat helyzetéről is.

Az elnökség a napirendi pontokban levő előterjesztéseket megtárgyalta és azt elfogadta. A munkatervbe újként be került a megyei kommunikációs csoport továbbképzése is. A Magyar Falu programhoz a megyéből hat egyesületet javasolt az elnökség.

Az elnökségi ülést az elnök eredményesnek értékelte és megköszönte a résztvevők, segítő közreműködését.

Fotó és szöveg: Magyari Béla