Elnökségi ülést tartott a megyei szövetség

2023.04.01

Március 31-én tartotta soron következő elnökségi ülését a Csongrád-Csanád Megyei Szervezetek Szövetsége

A megbeszélést a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség épületében található polgárőr irodában tartották meg. Az ülésen jelen voltak az elnökség tagjai és a járási koordinátorok is képviseltették magukat.

A megbeszélést Batiz István, a CSMPSZSZ elnöke nyitotta meg, köszöntötte a résztvevőket és beszámolt az OPSZ elnökségi megbeszélésén elhangzott feladatokról. A beszámolót követően elhangzott, hogy ebben az évben is lehetőség van a polgárőr város, község pályázat benyújtására, melyről a részletes tájékoztatás később megküldésre kerül az egyesületek részére.

A 2023. év egyik fő gondolata a Gondoskodó Polgárőrség irányelveinek követése, ezzel kapcsolatosan a polgárőrség gondoskodó oldalának erősítése és bemutatása megyénkben is fontos feladat. Az ehhez kapcsolódó szakmai anyagok kidolgozása megkezdődött.

Az elnökség ezúton is felhívja az egyesületi vezetők figyelmét, hogy a cégautóadó befizetésének határideje 2023. április 20., melyet a NAV felé kell teljesíteni.

Az elnökség, a napirendi pontok között tárgyalta az egyesületek által benyújtott támogatási kérelmeket, mely során meghatározásra kerültek az egyesületek számára adott támogatási összegek.

Elhangzott az is, hogy április 29-én, délután Csanyteleken, a Csanádpalotán szervezett oktatáshoz hasonlóan, alapismereti és jelzőőri tevékenységet bemutató képzés kerül megszervezésre.

Az elnökség döntést hozott arról is, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének közgyűlésére április 29-én délelőtt kerüljön sor, melynek meghívóját és esetleges mellékleteit az egyesületek vezetői a szokott módon megkapják.

Az ülésen határozathozatallal döntöttek a Csanádpalotán újonnan alakult egyesület tagfelvételéről, melyet a jelenlévők egyhangú szavazattal elfogadtak.

A megbeszélés végén az elnökség arról döntött, az éves munkatervben is szerepeltetve, hogy a következő vezetőségi megbeszélésre április 26-án 17:00-kor kerüljön sor.

Fotó: Horváth S. András

Hírszerkesztő: Horváth S. András