Elnökségi ülést tartottak a megyei szövetségnél

2019.10.23

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöksége a munkatervnek megfelelően tartotta az elnökségi ülését Október 21-én a CSMRFK. Határrendészeti Kirendeltség Szeged, Moszkvai krt. 12-14. udvari polgárőr iroda helyiségében.

Batiz István megyei elnök által vezetett elnökségi ülésen, megtárgyalták a napirendi pontok szerint az előterjesztéseket.

Napirend előtt kért szót Gilinger István Szentes Járás Koordinátora. Tájékoztatta az elnökséget a járásban levő polgárőr egyesületeknél történtekről. Arra kérte az elnökséget, hogy a Fábiánsebestyéni polgárőr egyesület ne kerüljön tőrlére, mert újjá szervezik rövidesen. Elmondta még, hogy Párkány György a Nagymágocsi Polgárőr Egyesület elnöke önkormányzati képviselő lett.

Elnök úr még hozzátette, hogy Ásotthalmon Pőcze Levente elnökhelyettes és Öttömösön Bánóczki József a polgárőr egyesület elnöke lett önkormányzati képviselő. Domaszéken pedig Sziráki Krisztián polgárőrt polgármesternek választották meg.

Batiz István elnök tájékoztatta a jelenlevőket a szeptember hónapban megtartott OPSZ elnökségi ülésen elhangzottakról.

Petrity Rudolf szakmai alelnök tájékoztatást adott az önkormányzati választások biztosításával kapcsolatos tapasztalatokról. Elmondta, hogy a választások rendben lezajlottak, a polgárőrök az önkormányzatok felkérései alapján hajtották végre a feladataikat. A Nemzeti Ünneppel kapcsolatos polgárőr feladatokról tájékoztatta a jelen lévőket. elmondta, hogy írásban is elkészítette a javaslatot, amelyet javasol az egyesületeknek is megküldeni.

Tóth Zoltánné gazdasági alelnök az első félévi elszámolások végrehajtásáról adott számot. Elmondta, hogy az elszámolások rendben megtörténtek. A második féléves támogatási szerződések elkészültek. Tájékoztatta még a jelenlevőket az OPSZ ellenőrzés tapasztalatairól, lényeg az, hogy az ellenőrzésen mindent rendben találtak. Erről jegyzőkönyvet is kapott a szövetség.

A környezetvédelmi programindító konferencia szervezésével kapcsolatos feladatokról Pőcze Levente elnökhelyettes tájékoztatta a jelenlevőket.

Az elnök tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az OPSZ-nél megtárgyalták az Országos Polgárőr Szövetség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közötti együttműködési megállapodás újbóli aláírását.

Fotó és írás: Magyari Béla