Első Szentesi Traktoros Fesztivált biztosítottak a polgárőrök

2023.08.07

Hónapokkal ezelőtt Ádám László, illetve a Szentes és térsége Traktoros Egyesület megálmodott egy rendezvényt, mely a hétvégén megrendezésre is került.

Felkérést kapott a Szentes Polgárőr Egyesület, és segítségül hívták Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesületet, akik végig kitartottak a zord időjárás ellenére, továbbá a Szegvári Polgárőr Egyesületet, a Derekegyházi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet és az Eperjesi Polgárőr Egyesületet.

Összesen 23 fővel jelentek meg, voltak idősebb tagjaink és besegítettek ifjú polgárőrök is.

Feladataink közé tartozott a felvonulás biztonságos haladása, parkoltatás, illetve figyelő és jelző feladatok ellátása.

A rendezvény felvonulással kezdődött, melynek útvonala: Szentesi repülőtér 45 főút -> Vásárhelyi út ->Szent Imre utca-> Erzsébet tér -> Kossuth u. ->Mátyás k.u.->Temető u.->Béke u ->Vásárhelyi út.-> Repülőtér. Az érintett körforgalmaknál 6 ponton a Rendőrséggel együttműködve szabályoztuk a forgalmat a menet biztonságos haladásához. A felvonuláson közel 100 jármű vett részt, ebből 90 traktor volt.

10 órakor következett a megnyitó, ahol Ádám László elmondta a környéken már 10 éves hagyománya van a Traktoros találkozóknak, melyeken 5-6 éve maguk is részt vesznek, de ezen felül mindenben segített a Bodoglári Traktoros SE, Csólyospálosi Traktoros Sportegyesület, Zákányszéki Traktorosok Baráti Köre és a Szarvasi Veteránjármű Baráti Köre és a rendezvényen jelen is voltak.

Szabó Zoltán Ferenc Polgármester úr köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy mikor megkeresték e rendezvény ötletével, nagy örömmel fogadta, hiszen a környéken sokan foglalkoznak a mezőgazdasággal. A rengeteg érdeklődőből pedig az látszik, hogy nem volt hiábavaló a sok belefektetett munka.

A délután folyamán versenyek zajlottak gyorsulási, ügyességi és kategorizált erőhúzás számban. Mindeközben a gyerekekre is gondoltak a szervezők, hiszen volt ugrálóvár, arcfestés és traktorozási lehetőség is.

A Polgárőrök állták a sarat a rendezvény végéig. Sem a felvonulásnál sem a parkoltatásnál nem történt semmi rendkívüli.

Fotó: Paksi Anikó

Szöveg: ifj. Faragó János

Hírszerkesztő: Magyari Béla