Eltűnt kerékpárt megtalálták a polgárőrök

2020.12.22

2020. 12. 19. szombaton lakossági megkeresés érkezett Adai-Simon Tiborhoz, a Zsómbói Polgárőr Egyesület titkárhoz, miszerint reggel 7 órára eltűnt egy lezárt nagyobb értékű kerékpár, a zsómbói központi buszmegálló melletti kerékpár tárolójából.

A tulajdonos tanácsukra feljelentést tett a Sándorfalvi rendőrőrsön. Ezt követően a Zsómbói Polgárőr Egyesület polgárőr járőrei, a tulajdonos leírása szerinti a kerékpár meg keresését megkezdték, melyet 15:45 órakor megtaláltak. A tulajdonost és a rendőrséget értesítették a polgárőrök. A megtalálási hely felvetette egy a polgárőrség számára ismert személy elkövetési lehetőségét, melyről a rendőrséget tájékoztatták.

Ugyan csak 2020. 12. 21 - én 7:45 órakor szintén érkezett egy bejelentés,
miszerint pár perce vihettek el egy kerékpárt az általános iskola elől. Azonnal értesítve lettek a rendőrőrs járőrei a szolgálati mobiljukon, és tippet is kaptak ki lehet az elkövető.

A rendőrök az elkövetőt elfogták, és előállították. Az elkövető vallomása alapján a kerékpár meglett, és visszakerült tulajdonosához. A szombat reggel ellopott kerékpár is
ugyan ehhez a személyhez köthető. Az együttműködésnek köszönhetően mindkét eltűnt kerékpár még aznap visszakerült tulajdonosához, és az elkövető előzetesben várja a megérdemelt "jutalmát"- mondta el honlapunknak Adai Simon Tibor titkár.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla