Eltünt személy keresésébe bekapcsolódott a polgárőség. Kell a szerencse!

2023.09.04

2023. szeptember 02-án délután telefonon kerestek a mórahalmi rendőrőrs munkatársai, hogy a reggeli órákban Ruzsa területéről, Üllés-Ruzsa közötti tanyavilágból eltűnt egy 60 éves hölgy, nem tudják merre tartózkodhat. A magyarul nem beszélő külföldi állampolgárról annyit lehetett tudni, hogy folyamatos orvosi kezelésre szorul, gyógyszereit és telefonját sem vitte magával amikor a reggeli órákban egy fehér hálóingben eltávozott otthonról. A rendőrség munkatársai kutyával és drónokkal is keresték az eltűntet, de mivel nem sikerült megtalálni, ezért kérték a polgárőrség esetleges segítségét. Mondta el Megyeri Árpád az Üllési PE elnöke. Mivel a telefonhíváskor Bács-Kiskun Vármegyében tartózkodott, ezért telefonon értesítette a tagságát és elindult haza, hogy szolgálatba lépve tudjon segíteni a kiterjesztett kutatásban.

Hazafelé tartva, út közben, Forráskút belterületén az egyik élelmiszerüzlet előtt meglátott a földön ülve, a személyleírásban szereplőhöz nagyon hasonló személyt. Feleségét megkérte, hogy forduljon vissza, és így tudta ellenőrizni, hogy igaz-e a feltételezése. Szerencsére sikerült. A földön ülő hölgy a Ruzsáról gyalogosan eltűnt személy volt.

A Tevékenységi Irányítási központnak lejelentette, hogy a keresett személy meglett, megkérték, hogy a rendőrség kiérkezéséig maradjon a helyszínen és őrizze a hölgyet, akin látható sérülés nem volt. Láthatóan fáradt és kissé zavart állapotban lévő személyt az Országos Mentőszolgálat munkatársai Szegedre kórházba szállították.

Szöveg és kép: Megyeri Árpád

Hírszerkesztő: Magyari Béla