Eperjes Falunap és polgárőr egyesületek találkozója

2023.06.26

Eperjes Község Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és az Eperjesi Polgárőr Egyesület közös szervezésében jött létre ez a falunapi program és polgárőr találkozó 2023 06 24-én.

Az Eperjes község polgármesterének, Kabai Mátyás úrnak, valamint az Eperjesi Polgárőr Egyesület vezetőjének, Bódis Mihály úrnak a meghívására 2023. 06. 24-én megtartásra kerülő falunap és körömpörkölt főző párbaj. A főző párbajra 14 egyesület adott be nevezést. A Király tó partján megrendezett rendezvény 8:00 órakor vette kezdetét. 12 bográcsban főzték a jelenlévő polgárőrök a finomabbnál finomabb pörkölteket.

Sok résztvevő a körömmel együtt különböző húsokkal fűszerezte az ízvilágot. A 13 órakor megtartott eredményhirdetés kapcsán elmondható, hogy polgárőreink méltóképpen bebizonyították kiváló szakács teljesítményeiket, hiszen az első három díjazást a polgárőrök nyerték el. A tó partján elhelyezkedő ligetes területen a helyi lakossággal együttesen ünnepeltek a jelenlévő polgárőrök, mely rendkívül jó hangulatban és tartalmas programokkal, kikapcsolódással zajlott. A rendezvényünket megtisztelte a Békés Vármegyei Megyei Polgárőrök Szövetség elnöke, Gyarmati Sándor úr, aki családjával és polgárőrtársaival érkezett a falunapra.

A polgármester úr beszédében több alkalommal is kiemelte a polgárőrség segítő és támogató jelenlétét. Elmondta, hogy egy rendkívül színvonalas, és kiváló rendezvényt tudtunk közösen, a lakossággal szorosan együttműködve megrendezni.

A település jelenlévő lakosai is tisztelettel fogadták a megjelenteket, és közösen egymást főzési tanácsokkal segítették.

A kiemelkedően jó hangulatú együttes összejövetel elsőként került ilyen formában megrendezésre, viszont az egyesület vezetői, illetve polgármester úr is immár hagyományként a jövőben is szeretne hasonló rendezvényeket tartani természetesen a polgárőrök aktív jelenléte mellett.

Megköszönjük polgármester úrnak, segítőinek, illetve az egyesület elnökségének, hogy lehetőséget biztosítottak a rendezvényükön történő megjelenésre és a lakossággal történő kapcsolatos elmélyítésére.

Fotó: Polgárőrség, Virág István 

Szöveg: Batiz István

Hírszerkesztő: Magyari Béla