Erdélyi család kért segítséget a polgárőrségtől

2021.02.01

A Csengelei polgárőrségtől kért segítséget egy erdélyi család a testvére megkeresésével kapcsolatosan az interneten keresztül szombat éjszaka.

A leírás szerint dolgozni jött Kolcsár József barátjával Csengelére, de hírt nem adott a családjának magáról, telefonon se tudták elérni. A család tudta, hogy alkohol függő, és ha nem jut hozzá, akkor akár elmezavar állapotba kerülhet. Megkeresték interneten a polgárőrséget és üzenetet írtak, hogy segítsenek megtalálni a testvérüket.

Bangó Péter a polgárőrség elnöke elmondta, hogy a megkeresést vasárnap délelőtt olvasta az interneten. Elmondása szerint ismeri a kertészeteket a településen és telefonon érdeklődött, hogy náluk dolgozik e Kolcsár József, aki Romániából jött dolgozni. Az egyik kertész elmondta, hogy nála dolgozott, de rosszul lett és a mentő korházba szállította a múlt héten.

Az elnök érdeklődött a mentőknél, hogy melyik korházba szállították a fiatalembert. Majd ezután tájékoztatta telefonon az Erdélyben élő családot, hogy hol találják a keresett személyt.

A család megköszönte telefonon a polgárőrségnek a gyors segítséget,- tette hozzá az elnök.

Fotó: Csengelei polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla