Erdőben találtak több migráns személyt

2022.05.04

A Mórahalmi Polgárőrség az OPSZ Határvédelmi Polgárőr tagozat tagja, amely 2022. május 04-én a polgárőrség nem tervezett közös szolgálatot a nap folyamán a rendőrséggel, de az események miatt szükségessé vált a közös szolgálat.

Sárközi László a polgárőrség elnöke elmondta, hogy váratlanul nem tervezett szolgálat került végrehajtásra. Mint ahogy már itt a Déli határszakaszon az élet és az események irányítanak sok esetben bennünket, nem pedig az előre tervezett szolgálatok. Ezen a napon sem történt máshogy. Jelzés érkezett a helyi polgárőrséghez, hogy nagy valószínűséggel migráns személyeket láttak Mórahalom külterületén, egy erdős részen. Polgárőrségtől a személyem és egy polgárőr társ, szolgálatba léptünk és felvettük a kapcsolatot a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséggel.

A polgárőrök a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőreivel, valamint az osztrák és cseh rendőrökkel együttműködve rövid időn belül Mórahalom külterületén 18 fő migráns személyt tartoztattak fel.

A Magyar és a külföldi rendőrökkel jó kapcsolatban vannak a helyi polgárőrök már évek óta. Folyamatosan szakmai tanácsokkal segítik a polgárőr tagokat, aminek az eredménye, hogy a közös szolgálat mindig eredményesen zárul, és ami fontosabb, hogy sérülés valamint balesetmentes a polgárőr szolgálat,-tette hozzá az elnök.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla