Eredményes határmenti szolgálat

2022.04.27

2022.04.26-án éjszaka a Tiszaföldvári és a Mórahalmi polgárőr egyesület látott el közös szolgálatot a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséggel.

Rendőrség irányítása alatt a két polgárőr egyesület már évek óta lát el szolgálatot a Déli határvidéken. Elmondható, hogy a két egyesület között nagyon jó a kapcsolat, a polgárőr tagok jól ismerik egymást és ennek köszönhetően jól össze tudnak dolgozni a szolgálatellátások során.

Este 21 óra 15 perc körül a rendszeresített EDR rádión a szolgálatrányitó parancsnok, megkérte a két egyesületet, hogy egy területzárásban és kutatásban nyújtsanak segítséget. Erdős terület átnézése során, 21 óra 35 perckor a polgárőrök a kézi hőkamera segítségével észleltek egy nagyobb csoportot. EDR rádión jelezték a szolgálatirányító parancsnoknak. Rendőri egységek kiérkezéséig a polgárőrök megfigyelték a csoportot, de később kiderült, hogy a csoport aludt.

Összesen 19 fő migráns személy került feltartoztatásra. Ellenőrzésük során a csoport tagjai személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A szolgálatirányító parancsnok megköszönte a polgárőr tagoknak a hatékony és eredményes segítségnyújtást,-  tájékoztatta honlapunkat Sárközi László mórahalmi elnök

Hozzá tette még az elnök, hogy az éjszaka folyamán a két egyesület adott csak közös szolgálatot a rendőrséggel közösen. Tiszaföldvárról 2 fő (1 férfi + 1 nő); Mórahalomról 3 fő (2 férfi + 1 nő)

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla