Eredményes határvédelmi szolgálat Mórahalmon

2020.11.24

Migránsok újabb csoportjának feltartóztatásában segítettek a polgárőrök

Az OPSZ Határvédelmi tagozat, röszkei és mórahalmi polgárőrség tagjai a rendőrséggel közös szolgálat ellátás során migránsok felkutatásában és feltartóztatásában segítettek. Mórahalom külterületén november 23-án éjszaka- mondta el Sárközi László a Mórahalmi egyesület elnöke.

A határrendészek értesítették a Mórahalmi Polgárőr Egyesületet 19 óra körül, hogy több határsértő is bejutott Magyarország területre, ezért segítséget kértek a polgárőr egyesület elnökétől. Ezt követően az egyesület elnök tájékoztatta a röszkei polgárőrséget. A migránsok felkutatásában és feltartóztatásában a két egyesület tagjai vettek részt, a rendőrök iránymutatása szerint, Mórahalom külterületén.

Mind a két egyesület rendelkezik kézi hőkamerával, ami ismét nagy segítség volt az éjszakai keresésben. Este, 23 órakor 15 fő férfi került feltartoztatásra, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. A további kutatás is eredményesnek bizonyult, további 12 főt tartóztattak fel, akik szír állampolgároknak vallották magukat.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Képek: Polgárőrség