Eredményes, közös szolgálat az Önkormányzati rendészettel

2022.06.02

A Mórahalom Városi Önkormányzat rendészeti munkatársaival láttak el közös szolgálatot a mórahalmi polgárőrök június 2-án.

Szolgálatellátás során, belterületen közterületi járőrfeladatot láttak el valamint külterületen ellenőrizték az elhagyatott, romos tanyákat, ingatlanokat, a bűncselekmények elkerülése végett. 16 óra körüli időben Mórahalom külterületén, egy csoportban 13 fő migráns személy került feltartoztatásra. Polgárőrök a rendszeresített EDR rádión jelentették a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletesének a feltartoztatást és a pontos helyszínt. Kérésüknek megfelelően az Önkormányzati rendészet munkatársai és a mórahalmi polgárőrség határvédelmi tagozat tagjai a rendőrség kiérkezéséig a migráns személyeket feltartoztatták.

Közös megerősített szolgálat eredményes volt.

Sárközi László az egyesület elnök elmondta, hogy a polgárőrök eddig is és a jövőben is, hetente 2 - 3 alkalommal fognak közös szolgálatot ellátni az Önkormányzati rendészet munkatársaival. Céljuk ezzel a megerősített szolgálatellátással, hogy növeljék a szubjektív és objektív biztonságérzetet Mórahalmon.

Belterületen a közterületi szolgálatellátás, külterületen pedig a migrációs feladatok ellátása lesz a feladat együttműködve a rendőrséggel,-tette hozzá az elnök.

Fotó: Sárközi László

Hírszerkesztő: Magyari Béla