Év polgárőrei lettek az algyőiek

2020.11.01

A díjhoz pénzjutalom is jár, a tervek szerint ezt a munkaruházatuk felújítására fordítják majd, valamint kerékpárokat is szeretnének vásárolni a még hatékonyabb járőrözés érdekében.

Az Országos Polgárőr Szövetség az Év Polgárőr Egyesülete címmel ismerte el az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület munkáját.

Az egyesület elnöke, Gulyás Sándor lapunknak elmondta, Algyő ott van azoknak a megyei településeknek a listáján, ahol évek óta a legkevesebb bűncselekmény történik.

- Ez annak köszönhető, hogy sikerült megfékeznünk a házalókat, az illegális faárusokat és a hamis alapítványokat is az elmúlt években. Legutóbb csatornázással foglalkozó személyek akarták átverni az itt élőket, de nem sikerült nekik, mert a lakók jelentették a problémát, mi pedig a rendőrséggel közösen közbeléptünk - részletezte. Gulyás Sándor szerint ezek a tevékenységek lehetnek azok, amivel kiérdemelték az elismerést.

Gulyás Sándor elnök és Füzesy István alpolgármester.
Fotó: Karnok Csaba

- De hozzájárulhatott ehhez még az is, hogy a járvány elején a szabályok betartásának ellenőrzése mellett a női tagjaink maszkot varrtak, valamint segítettük az ebédkihordást az időseknek. Rendszeresen bekapcsolódunk a határvédelembe is Kiszombornál, és vannak saját rendezvényeink, ilyen a Szemétszüret, amivel minden évben a település képét javítjuk - tette hozzá.

Nemrég egy eltűnt nő megtalálásában segítettek az algyői polgárőrök. Kiderült, egy év alatt annyi szolgálatot teljesítettek, ami országos szinten is kiemelkedő.

Forrás: délmagyar.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla