Éves közgyűlés a Marosmenti Polgárőr Egyesületnél

2023.08.01

Éves közgyűlését tartotta a Marosmenti Polgárőr Egyesület július 29-én.
A közgyűlés meghívott vendége volt Batíz István a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke is, aki így első kézből hallgathatta meg Óvári Árpád elnök költségvetési beszámolóját, valamint az egyesület 2022 évi tevékenységének értékelését.A Marosmenti Polgárőr Egyesület létszáma jelenleg 39 fő, ebből 8 fő ifjú polgárőr.
A Tagság jóváhagyásával a megbízott szakmai helyettesnek Oláh Sándort, általános helyettesnek Vollár Pétert kérték fel.A városban több nagyobb volumenű rendezvényt biztosítottak. Folyamatos szolgálatokkal látták el a köztemetők védelmét.
A határrendészeti feladatok megerősítésében a csempészek akadályozása, észlelése is a feladatuk része volt. Valamint önállóan és a rendőrséggel együttműködve buszpályaudvaron, a városban és a város környékén is tartóztattak fel migránsokat.Egyre több lakossági jelzés érkezett, ami jelzi, hogy a lakosság egyre inkább számít rá és bízik a polgárőrség munkájában.

"Az év elejétől 5 hónapig összesen 3988 órát teljesítettünk. Tavaly szeptember, október és november hónapokban 3618 órát dolgoztunk. Ez összesen 7606 óra, elosztva 634 egyéni szolgálat. Egy-egy alkalom 2-3 főből állt, így 210-220 szolgálatot adtunk. Ez azt jelenti, hogy közel minden nap dolgozott egyesületünk az adott időszakban.
A szolgálat számai alapján, átlagosan 150 kilométerrel számolva, a két autónkra 33.000 km futásteljesítmény jutott!" /Óvári Árpád/

Az állandó jelenlét egyre rendezettebb megjelenést, egységesebb arculatot kíván, melynek kialakításhoz az áremelkedések hatása mellett nehéz megtalálni a kellő anyagi forrást.

A közeljövőben bűnmegelőzési célból több figyelmet kívánnak szentelni az időseknek. Folytatni kívánják a térségben megkezdett ismeretfelújító oktatási alkalmak szervezését, amik nem csak a szakmai felkészítésben, hanem az egyesületek és a rendvédelmi szervek közötti kapcsolatok megerősítésében, egymás megismerésében is fontos szerepet játszanak, ezzel javítva az együttműködést.

Szöveg: Bartos Zsuzsanna

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő Magyari Béla