Éves közgyűlését tartottak az Algyői Polgárőrök

2020.03.09

A közel múltban tartották éves közgyűlésüket az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület tagjai.

A rendezvényt megtisztelte részvételével Batiz István úr, a megyei polgárőr szövetség elnöke és Molnár Áron úr, Algyő Nagyközség polgármestere.

Gulyás Sándor, az egyesület elnöke, köszöntötte a jelenlévőket és megnyitotta a közgyűlést. Beszámolója elején ismertette az egyesület taglétszámával kapcsolatos információkat, majd elmondta, hogy e létszámmal látták el a közterületi járőrszolgálataikat. A 2019-es évben 235 alkalommal, 3965 órában láttak el szolgálatot.

A szolgálataikat elsősorban, Algyő Nagyközség közbiztonságának növeléséhez hozzájárulva, közterületi járőrszolgálattal teljesítették. E mellett az elnök elmondta, hogy a múlt évben is szerepet vállaltak az iskolák környékének biztosításában, az iskolakezdés idejében az átkelőhelyeknél jelzőőri tevékenységet láttak el. Az egyesület életében fontos szerepet tölt be a tanyákon élők segítése, tűzifával való ellátása, a téli időszakban. Szerepet vállaltak a rendezvények, nemzeti ünnepek biztosításában és a temetők biztonságának megőrzésében, főként Mindenszentek és Halottak napja alkalmával.

Az elnök elmondta, hogy a környező településeken működő polgárőr egyesületekkel kiváló kapcsolatot ápolnak, kölcsönösen segítik egymás munkáját.

Az egyesület tagjainak áldozatos munkáját több alkalommal is elismerték, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, az előző évben öt fő polgárőrt jutalmazott, a polgárőr mozgalomban tanúsított kiemelkedő munkájáért. Gulyás Sándor az Országos Polgárőr Napon a Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozatát vehette át Túrós András országos elnöktől, illetve Algyő napja alkalmából az "Algyő Nagyközségért" elismerést adományozták az egyesületnek.

Batiz István, megyei elnök, elismerően szólt az egyesület előző évi munkájáról s megköszönte a határvédelemben való részvételüket. Hozzászólásában kiemelte a település közbiztonságának helyzetét, mely megyei szinten a legjobbak között van.

Molnár Áron, a település polgármestere, hozzászólásában megköszönte az egyesület tagjainak áldozatos munkáját, mely nagyban hozzájárul Algyő Nagyközség élhetőségéhez. A polgármester kiemelte a lakossággal való kiváló kapcsolattartást.

Ezt követően Batiz István Kiváló Munkáért elismerő oklevelet adott át Gulyás Sándornak.

Írás: Horváth S. András

Fotó: Bús Erika

Hírszerkesztő: Magyari Béla