Évet értékelt a Hódmezővásárhelyi polgárőrség

2024.02.25

2024.02.24-én tartotta évértékelő közgyűlését a Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesület, amely közel ötezer óra társadalmi munkát végzett az elmúlt évben.

Az egyesület elnöke Szula Ferenc  köszöntötte az éves közgyűlésen a tagokat, és a meghívott vendégeket.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Dr. Márki-Zay Páter polgármester, Szabó Zsolt a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője és Magyari Béla a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége tiszteletbeli elnöke, sajtóreferense.

Szula Ferenc elnök értékelte a 2023 évet, amely harmincegyedik év a vásárhelyi polgárőrség életében. Sikerként mondható el a működőképesség megtartása, a tagság néhány fővel bővülése, de továbbra is cél a fiatalítás. Szóba kerültek a teljesített feladatok, a felmerült problémák, Ifj. Polgárőrök, és a technikai felszereltség. A polgárőrség a múlt évben közel kettő millió forinttal gazdálkodott, hangzott el a beszámolóban.

Az ellenőrző bizottság megállapította, hogy az egyesület a rábízott pénzzel jól gazdálkodott, az alapszabályzatban rögzítettek alapján. Támogatóik voltak az ATEV, a Megyei Szövetség, a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat, és a Centrum Lakás Szövetkezet.

A beszámolók elfogadása után a következő időszak feladatairól, a célokról, tervekről, együtt működéseikről, pályázati tervekről esett szó.

Végül köszöntötték a jubiláló, 10-20 éve Polgárőr tagsággal rendelkező polgárőröket.

Szabó Zsolt r. alezredes, rendőrségi tanácsos, a rendőrkapitányság vezetője köszönetet mondott a polgárőrségnek a végzett munkáért. Hangsúlyozta, abban hogy vásárhely élhető város, és a közbiztonság fenntartható, a polgárőségnek is nagy szerepe van.

Dr. Márki-Zay Páter polgármester úr a lakosság nevében köszönte meg az önkéntes tevékenységet, a rendezvények biztosítását, és a járörszolgálatokat. A működést továbbra is támogatni kívánja az önkormányzat, pályázatokon való részvételre ösztönzött, s felajánlotta segítségét a toborzóhoz, s kívánt további jó munkát.

Megyeri Bála tiszteletbelielnök beszélt az év főbb tevekénységeiről. Ezek, az illegális szemétlerakóhelyek felderítése, a külterületek biztonságának erősítése. Ismertette a törvényiváltozásokat a tagfelvétellel kapcsolatban. Megköszönte a megyei elnökség nevében a Vásárhelyi egyesület színvonalas munkáját.

Fotó: Karlinszki Péter

Szöveg: Magyari Béla, Karlinszki Péter

Hírszerkesztő: Magyari Béla