Évet értékeltek Mindszenten a polgárőrök

2024.04.14

A Mindszenti Közhasznú Polgárőr Egyesület 2024 április 13-án megtartotta az éves közgyűlését, amelyen értékelték a 2023-as évben végzett feladatokat.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Zsótér Károly polgármester, Simon Tamás r. őrnagy a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője, Jónás Imre r. alezredes a Mindszenti Rendőrőrs parancsnoka, és Batiz István a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke.

Bereczki Lajos elnök köszöntötte a meghívott vendégeket, és a megjelent polgárőr tagokat, majd ezután felkérte Kovács Veronika titkárt a 2023-as év eseményeinek beszámolóját tartsa meg.

A titkár asszony elmondta, hogy 2023-ban is folyamatosan járőröztek polgárőreik a város bel- és külterületén személygépkocsival. Kiemelte, hogy a múltévben 14400 órát voltak szolgálatban és az egy főre 138 óra szolgálat jutott.

Az óraszámok az éjszakai járőrözést a város bel és külterületén, a rendőrségi közös szolgálatot, a Tiszai strand és üdülő övezet, a horgászhelyek, a tanyavilágban élők, a mezőgazdasági területek és a városi rendezvények zavartalan lebonyolításának biztosítására, valamint egyéb polgárőr feladatokra fordított időt tükrözik.

A pénzügyi beszámolóból kiderült, hogy a múlt évben több mint 2 millió forinttal gazdálkodtak.

A rendőrség részéről Simon Tamás r. őrnagy szólalt fel, majd megköszönte a polgárőrök munkáját. Biztosította az egyesületet a további támogatásukról és a szakmai segítségnyújtásáról.

Zsótér Károly polgármester városi önkormányzat és a lakosság nevében megköszönte a polgárőrök 2023 évi munkáját. Kiemelte, hogy a polgárőrség munkája fontos a lakosság számára is.

Batiz István megyei elnök úr megköszönte a meghívást és további jó munkát kívánt a polgárőröknek, ami az idei évben sem lesz kevesebb, mint az előző évben volt, hiszen a választások miatt több megkeresés is várható. Elmondta, hogy a Magyarország Kormánya és az OPSZ 2024-es év legnagyobb közös környezetvédelmi projektjét indította útjára Mórahalmon. 200 Millió forintos kormányzati támogatással az egyesületek szervezetten bekapcsolódhatnak ebbe a programba, melynek célja az ország megannyi pontján fellelhető illegális hulladéklerakatok felderítése és felszámolása.

Ezután emléklapokat adott át a polgárőröknek a 10, 20 és 25 éves polgárőr szolgálatért.

Ezután köszönő oklevelet adott át az egyesület elnökének is.

Az egyesület elnöke zárásként megköszönte az egyesület minden tagjának a település érdekében végzett áldozatos munkáját.

A közgyűlés egy jó hangulatú beszélgetéssel és egy nagyon finom vacsorával zárult.

Fotó és szöveg Magyari Béla