ÉVZÁRÓT TARTOTTAK A KÜBEKHÁZI POLGÁRŐRÖK

2023.12.10

Évzáró, hálaadó vacsorára hívta meg a harminctagú kübekházi polgárőrséget a helyi önkormányzat.

A Mézeskalács Házban szombat délután rendezett összejövetelen Tóth Sándor elnök köszöntötte a jelenlévőket, majd röviden beszámolt az év történéseiről, a falu életében végzett szolgálataikról.

Tóth Sándor megemlékezett Simon Szilveszter közelmúltban elhunyt polgárőr elnök-helyettesről, a 20 éves szervezet egyik alapítójáról. Emlékének adózva egy perces felállással tisztelegtek.

Molnár Róbert imájában adott hálát Simon Szilveszter és a polgárőrség falu lakói érdekében végzett szolgálatáért. Beszédében a polgármester kiemelte, hogy prosperáló települések nem működhetnek aktív, odaadó, szolgáló civilek és önkéntesek jelenléte nélkül. - Az önzetlen civilek, önkéntesek faluszolgálatát - ha lenne is - pénzzel sem lehetne pótolni, hisz az elvégzett munka mellett az összetartozás érzése, az alkotás és a közösségteremtő erő is fontos tényező, és ez ma, ebben a széteső világban megfizethetetlen - tette hozzá a polgármester.

Az est a Mag József által készített pacalvacsora, a vendégek által hozott sütemények elfogyasztásával és kötetlen beszélgetésekkel folytatódott. Felvételeink a helyszínen készültek.

A kübekházi polgárőrség szeretettel várja az új tagok jelentkezését.

Forrás: Kübekháza Hírszolgálat

Hírszerkesztő: Magyari Béla