Felgyőiek egymásért

2020.01.03

A Felgyői Polgárőr Egyesület és az önkormányzat összefogásának köszönhetően a polgárőrség, a lakosság segítségével adományt gyűjtött és osztott szét a rászoruló lakosoknak karácsonykor.

Forgó István a polgárőrség alelnöke, aki önkormányzati képviselő is, akit a "falu motorjának" is hívnak, arról beszélgetett Solymosiné Balogh Mónikával, hogy karácsonykor általában túl főzzük magunkat és rengeteg étel kárba vész. Itt jött az ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Mi lenne, ha az el nem fogyasztott ételeket felajánlanák rászoruló, szerény körülmények között élő családoknak, hiszen nem mindenkinek jut finom falat az asztalára.

Az alelnök elmondta, hogy a felhívásra sokan jelentkeztek élelmiszereket ajánlottak fel. Azt tudjuk, hogy ünnepek alatt általában mindig túlfőzzük magunkat és sok étel megy vagy mehet a végén veszendőbe. Ebből a "többől" juttathatnánk olyan felgyői rászoruló embereknek, akik alacsony jövedelmük miatt nem biztos, hogy tudnak ünnepekkor, ünnepi menüt tenni az asztalra. És az ötletet tett követte, amelyhez csatlakozott,a második felajánló Harangozóné Balogh Mariann. Karácsony első napján 25-én három helyi lakosnak tudtunk meleg ételt, egy kis süteményt, és egy újabb felajánlónak, Mayerné Zsiros Gabriellának köszönhetően pedig tartós élelmiszereket is juttatni. December 26-án déli órában közösen elvittük, és megajándékoztunk újabb rászoruló felgyői lakosokat is.

Ismét indult a polgárőrök autója, és azóta is folyamatosan viszi a felajánlott ételeket. 10-15 család karácsonya lett valóban ünnep, ami így lett feledhetetlen számukra,- tette hozzá az alelnök.

Kép: polgárőrség

Hírszerző: Magyari Béla