Fesztiválokon és nyári táborokban, KRESZ-parkkal vettek részt a polgárőrök a biztonságos közlekedés érdekében 2022-ben is

2022.07.31

2022. július 30-ára is egy rendezvényre kapott felkérést a Szentes Polgárőr Egyesület a Vándorló Szeretet Karitatív Egyesülettől. A polgárőr egyesület nem előszőr működik együtt meghívást kezdeményező egyesülettel, ez esetben is örömmel mondtak igent a felkérésre.

Paksi Anikó az egyesület elnökhelyettese elmondta, hogy a Magyarok 13. Veterán Járművek Találkozóján felállított KRESZ-parkunk segítségével játékosan, egyben nagyon is komoly módon került bemutatásra a közlekedésben való biztonságos részvétel.

Kétévestől 12 évesig minden gyermeknek nagyon tetszett a lehetőség, hogy ily módon is kipróbálhatták a koruknak megfelelő közlekedési tudásukat. Az óvodások és iskolások ügyesen ismerték fel a napi közlekedésük során már rendszeresen látott utasítást adó, tilalmi, veszélyt jelző és tájékoztatást adó táblákat. A kisebbek pedig figyelték, hogyan közlekednek a nagyok, igyekeztek a nyomukban haladni.

Tanulságos napot zárhattunk ezen a szombaton is, tette hozzá az elnökhelyettes asszony.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla