Fokozott közlekedési akció Szegeden

2019.03.24

A Szeged Rendőrkapitányság illetékességi területén ZsaruCar rendszámfelismerő rendszerrel végzett közlekedési fokozott ellenőrzés került megtartásra március 22-én és 23-án a rendőrséggel együttműködve.


Országos Polgárőr Szövetség Gépjárműfelderítési Tagozata, valamint a Domaszéki Polgárőr Egyesület támogatásával, a fokozott ellenőrzésben részt vett a Kecskeméti Hírős Polgárőr Egyesület, a Makkosházi Polgárőr Egyesület, a ZsaruCar Polgárőr Egyesület, a Ferencvárosi Polgárőr Egyesület, illetve a Domaszéki Polgárőr Egyesület polgárőrei.

A polgárőrökből és rendőrökből álló egységek a fokozott ellenőrzés két napja során összesen 32.019 db gépjárművet ellenőriztek.

A ZsaruCar rendszer előtt elhaladt gépjárművek közül 18 db gépjármű ki volt tiltva a forgalomból és 61 db jármű műszaki érvényesség nélkül közlekedett. Mind a 79 gépjárművezetővel szemben rendőri intézkedés történt.

Két esetben a gépjárművet vezető személy nem rendelkezett érvényes vezető engedéllyel, egy esetben a járművezetővel szemben alkalmazott alkohol szonda, alkoholfogyasztást mutatott ki, így ő előállításra került a Szeged Rendőrkapitányságra és vele szemben közigazgatási eljárás lett kezdeményezve.

A járművezetőktől az elkövetet szabálysértések miatt 12 db forgalmi engedély és 12 db rendszám került elvételre, mondta el Varga Pál a Domaszéki Polgárőr Egyesület elnökhelyettese.

Kép: Varga Pál

Forrás: Magyari Béla