Fokozott polgárőri és rendőri jelenlét az ásotthalmi gyermekek biztonságáért tanév kezdés idején.

2023.09.02

Megkezdődött a reggeli megerősített járőr-szolgálat a rendőrség és a polgárőrség együttműködésében a migráció okozta közbiztonsági kockázat csökkentése érdekében szeptember 1-én.

A száguldozó embercsempészek komoly veszélyt jelentenek az Ásotthalmon élőkre, éppen ezért péntektől megerősített járőrszolgálatot teljesít a rendőség a polgárőrséggel közösen a faluközpontba érkező menetrend szerinti iskolabuszok közlekedési idejében. A Kissori és a Gátsori útvonalakon látnak el közbiztonsági ellenőrzést a gyerekek és külterületen élők biztonságérzetének növelése érdekében.

Rendőrök és polgárőrök gondoskodnak arról, hogy a külterületekről biztonságos legyen az iskolába való eljutás.

Annak érdekében, hogy minden gyerek biztonságosan eljusson az iskolába és onnan haza, megerősített járőrszolgálatot lát el a rendőrség a polgárőrséggel közösen Ásotthalmon a faluközpontba érkező menetrend szerinti iskolabuszok közlekedési idejében és az iskola környékén. Naponta fognak el nagy gázzal, életveszélyesen közlekedő embercsempészeket a településen és annak közelében, ezért van szükség a mostani intézkedésre. A rendőrök és a polgárőrök két irányból, a Kissori és a Gátsori útvonalakon látnak el közbiztonsági ellenőrzést, mondta el a polgárőrség elnöke Pőcze Levente.

Papp Renáta polgármester asszony, el mondta, hogy a lakosság, és sok gyermek is külterületen él, és elég nagy volt a nyugtalanság a lakók körében a gyerekek reggeli iskolába utazása miatt, hiszen a nagy gázzal, a településen gyorsan átjutni kívánó embercsempészek a reggeli órákban a legaktívabbak. Ezért döntöttek úgy, hogy reggel és délután is plusz védelmet kérnek a gyerekeknek a rendőrségtől és a polgárőrségtől.

Szöveg és fotó: Móri József járási sajtóreferens

Hírszerkesztő: Magyari Béla