Fokozott szolgálattal készül a tanévkezdésre a Polgárőrség

2023.08.28

Az Országos Polgárőr Szövetség, a településeken dolgozó polgárőrök minden évben kiemelt figyelmet fordítanak a tanévkezdés biztonságára. Idén sincs ez másként, ezért a 2023-24-as tanév időszaka alatt a polgárőrök önállóan, de a rendőrséggel szoros együttműködésben, fokozottan vesznek részt a településeken a bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatok végrehajtásában.

A polgárőrök a reggeli és a délutáni órákban ellenőrzik a tanintézmények környékét.

A gyermekbalesetek megelőzése érdekében segítsenek a forgalomirányításban, a gyalogátkelőhelyek biztonságos használatában, emellett részt vesznek a gyermekek ellen irányuló jogsértő cselekmények megakadályozásában, és erősítik a drogprevenciós járőrszolgálataikat.

Azon településeken, ahol nincs oktatás, a polgárőrök fokozottan figyelik a tömegközlekedési eszközök megállóit az iskolába induló, vagy onnan érkező gyermekek biztonsága érdekében.

A polgárőrség az intenzív jelenlétet egy hónapig mindenképpen fenntartja az iskolák és óvodák környékén, de van olyan település, ahol a tanév teljes ideje alatt reggel és délután is jelen lesznek a polgárőrök az intézmények közelében.

A polgárőrök a feltárt jogsértő magatartást jelzik az illetékes hatóságoknak és az oktatási intézmények vezetőinek.

Szöveg: Bakonyi Ágnes

Kép: illusztráció

Hírszerkesztő: Magyari Béla