Folytatódik az elnöki fórumsorozat, ezúttal Csongrádban

2020.01.18

Tovább folytatódik a tavaly elindított elnöki fórumsorozat, január 15-én Csongrád megyében látogatott el az OPSZ elnöke. Szegeden találkozott dr. Túrós András a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökségi tagjaival, illetve elnökével, hogy közvetlen módon tájékozódjon a megyei polgárőrök problémáiról.

A konzultáción az OPSZ elnöke kiemelte, hogy bár a Csongrád Megyei Szövetség taglétszáma átlagosnak mondható, a megyei polgárőrök kiemelkedően sokat tettek és tesznek a határvédelemért, illetve a migráció visszaszorítása érdekében. "Csongrád megye a Határvédelmi Tagozat bölcsője - mondta. - Itt született és itt eresztett gyökereket, melyre igazán büszkék lehettek."

Meglepően kevésnek találta az ifjú polgárőrök létszámát dr. Túrós András, viszont elismerésre méltónak tartotta az egy főre jutó szolgálati órák mennyiségét. Megdicsérte a megyei iroda működését is, amit az OPSZ-ben is hibátlannak tartanak. A gazdálkodás kapcsán elmondta az elnök, hogy egymillió forinttal megemelik az éves támogatás összegét, hogy ezzel is segítsék a határvédelmi szolgálatokat.A jelenlevők ezután elmondhatták őszintén a gondjaikat az OPSZ elnökének. Így szóba került egy-két egyesületi elnök munkájának minősítése, a határvédelemi szolgálatok miatti fokozott terhelés. Elhangzott, hogy a munkaerő mobilitás nagyon érinti a polgárőr szolgálatokat. A tagság több mint 10 százaléka külföldön dolgozik, és emiatt nem igazán tud szolgálatokat vállalni. Jelentős gondnak mondták az elnökségi tagok a túlzott adminisztrációs terheket és a különböző projektek miatti pluszvállalásokat is. Megfogalmazódott, hogy az OPSZ vezetésében vannak olyan olyanok, akik lekezelik az egyszerű, ám szolgálatokat teljesítő polgárőröket, vagy legalább is ők így érzik. Volt aki azt mondta: a polgárőröknek elsősorban a helyi lakosságnál kell kivívnia a tiszteletet, az elismerést.Az OPSZ elnöke megköszönte az őszinte és konstruktív hozzászólásokat és ígéretet tett arra, hogy az elhangzottakat a későbbiek során figyelembe fogja venni.

Forrás: opsz.hu

Feltette: Magyari Béla