Fontos döntések születtek a megyei szövetség elnökségi ülésén

2022.05.11

2022. május 11-én került megrendezésre a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi ülése, melyet székhelyén tartottak meg.

Batiz István elnök köszöntötte a résztvevőket, majd az előző elnökségi ülés óta történt eseményekről számolt be.

A napirendi pontok közül elsőkénént a május 28-án megtartásra kerülő megyei küldött közgyűlési feladatokat beszélték meg. Ezek közül kiemelte, hogy az elnökség elé terjesztett beszámolót a szakmai alelnök segítségével sikeresen állították össze, amelyet az elnökség egyhangúan támogatott. Megvitatták a pénzügyi beszámolót is, melyet az elnökség jónak tartott. A közgyűlésen újra választják a jelölő és választási bizottságot, mivel lefog járni a mandátumuk is. Döntöttek a közgyűlésen jutalmazásra kerülő polgárőrök személyéről is.

Fontos döntés született öt Szegedi polgárőr egyesület soron kívüli működési támogatásáról, melynek összege 100-100 ezer forint. Ezt a támogatást a Szeged városi rendezvények biztosítására fordíthatják a támogatott egyesületek.

Az elnök szólt még a polgárőrségek határrendészetet segítő szolgálatairól, úgy fogalmazott példásan helytálnak, mint a vendég polgárőrök, mint a megyei polgárőrök. Fontos, hogy a közös szolgálatok általában mindig eredményesen zárulnak, és ami még fontosabb, hogy sérülés valamint balesetmentes a polgárőr szolgálat.

Fotó és szöveg: Magyari Béla